IJsselstein. Met spandoeken, luidsprekers en ander informatief aktie-materiaal trokken leden van de nationalistische organisatie Voorpost eropuit  om te protesteren tegen de dierenmishandelingen in het rondtrekkende circus ‘Belly Wien’. Toen het zover was dat de spandoeken tevoorschijn werden gehaald en de omstanders gewaarschuwd werden voor de achtergrond van dit omstreden circus kwamen de mannen en vrouwen van ‘Belly Wien’ met veel geweld en dreigementen deze demonstratie verstoren.

De organisatie van Voorpost en haar aanhangers waren niet van plan zich te laten wegsturen en bleven fier op hun plek staan om voor hun eigen rechten, en die van de dieren, op te komen. Al snel keerde het geweld zich tegen de politie; die hardhandig aangevallen werd door de zeer aggresieve circusfamilie(‘s). Na meer dan tien maal fysiek aangevallen te zijn ging de politie over tot het gebruik van pepperspray en traangas om zo de losgeslagen beesten aan te pakken. Het was weer duidelijk dat dezelfde direkteur en zijn familie die de vorige dag nog op het politiebureau moesten verschijnen zich niet konden beheersen, is het geweld niet tegen de dieren dan wel tegen de politie of tegen de vreedzame demonstranten.

Uiteindelijk; veel hulde voor de protestaktie van Voorpost. Een organisatie die zijn standpunten omtrendt het dierenbeleid niet alleen sierlijk propageert maar deze ook durft uit te dragen op een manier die noch vreesachtig nog roekeloos is. Hieronder hebben wij beeldmateriaal van het fysieke geweld tegen de demonstranten en de politie, alsmede een doorverwijzing naar de internetpagina van Voorpost.

Internetpagina Voorpost: http://www.voorpost.org/